Pàgines

dimarts, 13 d’octubre del 2015

Dimarts, 13 d'octubre de 2015 a les 11:30h Ultimàtum de Puig a Rajoy pel finançament: ‘Anirem als tribunals’ Si Rajoy no el rep per parlar de finançament al mes d’octubre la GVA mamprendrà accions legals

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha advertit que portarà al Govern central als tribunals si el president de l'Executiu espanyol, Mariano Rajoy, no respon a la petició aquest mes d'octubre del Consell de mantenir una reunió per abordar el tema del finançament autonòmic i altres assumptes que afecten al País Valencià.

"Estem disposats a anar; estem preparats per a anar i anirem, sens dubte, si no hi ha diàleg", ha remarcat el 'president'.

Puig ha donat a conèixer, durant una trobada amb mitjans de comunicació, la tercera carta que ha remès aquest mateix dimarts al president del Govern per demanar una reunió i a la qual ha adjuntat el Pacte sobre un finançament autonòmic justament aconseguit en les Corts Valencianes i recolzat per representants de la societat civil.

El cap del Consell ha dit que el govern espanyol manté "una posició antidemocràtica" i té "un estrany concepte de la democràcia". Ximo Puig ha recordat com el ministre Montoro "va estar ningunejant durant mesos i mesos els empresaris valencians" en ajornar diverses vegades reunions sobre el finançament. Així mateix, ha dit que aquesta actitud la continua tenint la ministra de Foment, Ana Pastor, i el mateix president Rajoy, que no ha rebut Ximo Puig més de tres mesos després de ser investit president de la Generalitat Valenciana.

Ximo Puig ha recordat que la passada setmana les Corts Valencianes varen aprovar per unanimitat instar al govern espanyol a millorar el finançament i compensar el deute històric i que aquesta demanda va ser referendada en un manifest signat per empresaris, sindicats i universitats.

"La societat valenciana va dir ben clar que hi ha una unitat dels valencians per aconseguir el finançament just per a aquesta comunitat", ha dit Ximo Puig, que ha explicat que ha remès una carta a Mariano Rajoy exposant-li aquesta "voluntat inequívoca del poble valencià".

El cap del Consell ha manifesta que els valencians volen dialogar i que "volem dialogar ja". Puig ha afegit que si Rajoy ha dut les eleccions al Nadal, "més enllà del que és raonable", el raonable seria ara "que es comenci a parlar ja del finançament, perquè no podem estar sotmesos al seu calendari, nefast per als interessos dels valencians".

En aquest sentit, Puig ha dit que el 2016 ha d'haver un sistema de finançament "adequat a les nostres demandes", que són, segons que ha dit "un acte de justícia, equitat i igualtat".

"Si no hi ha diàleg, haurà d'haver justícia des d'un altre àmbit. Si no hi ha diàleg immediat, abans d'acabar el mes d'octubre  es presentaran les distentes actuacions judicials que ja té preparades el Consell", ha advertit.



 (DE LA VEU DEL PV)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada